
Ingrediente
1 cană făină
4 g drojdie uscată
120 ml lapte
100 ml ulei
3 ouă
3 căței usturoi
200 g brânză Gruyere sau cașcaval
200 g șuncă de pui
100 g măsline negre fără sâmburi
sare
piper
Mod de preparare
Într-un bol mai mare, amesteci făina cu drojdia uscată. Adaugi laptele, uleiul și gălbenușurile amestecând energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.
Într-un alt bol bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor, amestecând de jos în sus, în compoziția de făină și lapte.
Adaugi în aluat șunca tăiată cubulețe, măslinele, brânza rasă, usturoiul pisat și puțină sare și piper. Amesteci ușor, pentru a nu ieși aerul din albușuri, și torni aluatul într-o tavă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt.
Introduci tava în cuptorul încins la 180ºC pentru 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Facă testul scobitorii și dacă iese curată, checul este gata.
Scoți checul din tavă, îl lași să se răcorească și îl servești. Este bun și rece!