Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Chec-aperitiv cu șuncă și măsline

Chec-aperitiv cu șuncă și măsline

Ingrediente

1 cană făină

4 g drojdie uscată

120 ml lapte

100 ml ulei

3 ouă

3 căței usturoi

200 g brânză Gruyere sau cașcaval

200 g șuncă de pui

100 g măsline negre fără sâmburi

sare

piper

Mod de preparare

Într-un bol mai mare, amesteci făina cu drojdia uscată. Adaugi laptele, uleiul și gălbenușurile amestecând energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

Într-un alt bol bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor, amestecând de jos în sus, în compoziția de făină și lapte.

Adaugi în aluat șunca tăiată cubulețe, măslinele, brânza rasă, usturoiul pisat și puțină sare și piper. Amesteci ușor, pentru a nu ieși aerul din albușuri, și torni aluatul într-o tavă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul încins la 180ºC pentru 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Facă testul scobitorii și dacă iese curată, checul este gata.

Scoți checul din tavă, îl lași să se răcorească și îl servești. Este bun și rece!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.