Home / Copil / Chec cu lămâie fără gluten

Chec cu lămâie fără gluten

Ingrediente

200 g unt moale

200 g zahăr

4 ouă

175 g făină de migdale

250 g piure de cartofi

2 lămâi medii bio

2 lingurițe praf de copt fără gluten

Pentru glazură

4 linguri zahăr pudră

zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 180ºC . Ungi o formă de tort cu pereți detașabili cu unt și o tapetezi cu făină.

Într-un castron mai mare, mixezi untul moale cu zahărul până obții o cremă pufoasă, după care adaugi treptat ouăle, mixând după fiecare până se încorporează. Adaugi făina de migdale, piureul de cartof rece, coaja și zeama de lămâie și praful de copt. Amesteci ușor până se omogenizează compoziția.

Torni aluatul în formă, nivelezi și o introduci în cuptorul încins pentru 45-50 sau până devine aurie. Faci testul scobitorii, dacă iese curată, este gata. Scoți checul din formă și îl așezi pe un grătar. Îl lași să se răcească 10 minute.

Între timp, cu o lingură de lemn, amesteci zahărul pudră cu zeama de la o lămâie. Decorezi checul ca în imagine și îl lași să se răcească complet înainte să-l tai.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.