Home / Viata de familie / Relatie / Cât valorează profesia de… mamă?

Cât valorează profesia de… mamă?

multitasking

Să fii mamă casnică ar putea fi o profesie… mai mult decât rentabilă. Dacă ar fi plătită! Aceasta este concluzia site-ului american www.salary.com care a intervievat peste 6.000 de mame, a analizat volumul sarcinilor cotidiene și a încercat să le valorifice într-un salariu.

Rezultatul?  Pentru cele aproximativ 94 de ore pe săptămână, mamele casnice ar trebui să primească cel puțin 2.000 de lei pe lună salariu. Pentru a-l calcula, am luat în considerare că în România la salariu minim pe economie, ora de lucru este plătită cu 5,37 lei. Ca să fim corecți, acest salariu ar trebui calculat în funcție de cât se plătește fiecare sarcină în profesia respectivă (bucătar, psiholog, menajeră etc).

Cei care au realizat acest studiu au fost suprinși de polivalența impresionantă a celor 6.000 de mămici care au participat la acest studiu. O mamă petrece peste 30 de ore pe săptămână făcând curat, 14 ore face mâncare. Timpul dedicat copiilor (spălat, mâncat, teme) trece pe locul trei cu 13 ore, apoi vin pe rând rolurile de psiholog, medic, consilier și prieten pe care noi mamele, ni le asumăm zilnic în familia noastră.  Însă înainte de toate ar trebui să treacă dragostea și implicarea pe care le dăruim în fiecare clipă familiei și care nu pot fi nicicum cuantificate pentru că sunt …neprețuite!

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.