Home / Copil / Budincă de pâine cu mere

Budincă de pâine cu mere

Ingrediente
12-14 felii de pâine; 3 ouă; 300 ml smântână mai slabă sau lapte;  350 g mere acrișoare; 100 g piersici din compot; 250 g brânză de vaci; 150 g zahăr;  scorțișoară; 4 linguri stafide;  4 linguri nuci tocate;  1/2 linguriță coajă rasă de lămâie; 20 g zahăr vanilat; 4 albușuri

Mod de preparare
Amesteci smântâna sau laptele cu 2 ouă și zahărul vanilat. Amesteci bine brânza de vaci cu un ou, jumătate din zahăr, coaja de lămâie și stafidele. Merele le cureți de coajă și de semințe și le tai felii subțiri.

Ungi un vas mic termorezistent cu unt, așezi pe fund felii de pâine înmuiate în smântana cu gălbenușuri,  le acoperi cu felii de mere, pe care le presari cu scorțișoară și zahăr. Adaugi nucile tocate, amestecul de brânză de vaci și piersicile tăiate felii.

Acoperi cu felii de pâine înmuiate și torni deasupra smântâna rămasă. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 45 de minute. Scoți budinca din cuptor și întinzi deasupra albușurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Introduci budinca din nou la cuptor până se rumenește bezeaua frumos deasupra.
Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.