Budincă de mei - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Budincă de mei

Budincă de mei

Foto: Profimedia

Ingrediente

250 g mei;

1 praf de sare;

800 ml lapte;

40 g unt;

4 linguri zahăr;

Pentru servit:

fructe proaspete sau din compot;

suc de fructe sau miere;

scorţişoară sau cacao

Mod de preparare

Mai întâi opăreşti meiul în apă clocotită şi-l laşi să se scurgă, după care îl pui la fiert în circa 500 ml de apă cu un praf de sare. Laşi să dea în câteva clocote, îl acoperi cu un capac, dai focul foarte mic şi fierbi meiul până când este aproape moale (nu amesteci în el).
Adaugi laptele peste mei şi fierbi, amestecând constant şi încet, până se îngroaşă. Pui untul, zahărul şi mai laşi până totul se omogenizează. Guşti şi mai adaugi zahăr dacă mai este nevoie.
Împarţi compoziţia în boluri, laşi să se răcească şi decorezi cu fructe proaspete sau din compot. Torni deasupra suc de fructe sau miere şi presari cu puţină scorţişoară.

Sfatul medicului

Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.