Home / Copil / Budincă de dovlecel si fasole verde

Budincă de dovlecel si fasole verde

Ingrediente:

2 dovlecei mici

1 mână fasole verde

3-4 buchețele broccoli

3 ouă

200 g brânză de vaci

3 fire pătrunjel verde

sare

Mod de preparare:
Cureți dovlecelul de coajă și de semințe, dacă este cazul, îl dai pe răzătoare și-l lași într-o sită fină să se scurgă.

Pui apă la fiert cu puțină sare și în momentul în care dă în clocot adaugi fasolea vede. Lași să fiarbă 5 minute, după care adaugi buchețelele de broccoli și mai lași alte 5 minute.

Scurgi legumele, le lași să se răcească, după care le amesteci cu brânza de vaci, gălbenușurile și pătrunjelul tocat mărunt. Adaugi peste compoziție fasolea verde, broccoli, puțină sare și omogenizezi compoziția. Adaugi albușurile bătute spumă tare și amesteci ușor, de sus în jos, cu o lingură de lemn sau o spatulă.

Torni compoziția în două forme de ceramică unse cu unt și tapetate cu făină și le introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 30 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.