Budincă de conopidă

Ingrediente

1 conopidă medie (circa 750 g)

150 g telemea de capră

100 g cașcaval

 4 ouă

150 g lapte
3 linguri smântână
sare

piper

Mod de preparare

  • Desfaci conopida buchețele, le speli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. O scoți cu paleta și o lași să se răcească, după care o toci mărunt și o amesteci cu telemeaua și 50 g cașcaval date pe răzătoarea mare. Ungi două vase termorezistente mai mici cu unt și le tapetezi cu pesmet, după care împarți conopida.
  • Bați 3 ouă cu un tel, torni laptele, condimentezi cu sare și piper și torni compoziția peste conopidă. Bați oul rămas, adaugi smântâna, cașcavalul ras rămas, puțin lapte și torni compoziția deasupra conopidei.
  •  Introduci vasele la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumenește frumos deasupra. Se poate servi ca atare sau ca și garnitură  la o friptură.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.