Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Budincă cu piure de morcovi

Budincă cu piure de morcovi

de la 9 luni

Ingrediente

3 morcovi potriviţi

200 g brânză de vaci

100 ml lapte formulă

1 lingură unt nesărat
3 gălbenuşuri

1 fir de pătrunjel verde

Mod de preparare

Cureţi morcovii, îi tai rondele şi-i pui la fiert în apă plată. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgi de zeamă şi îi mixezi în blender până devin un piure fin. Îl laşi să se răcească, după care îl amesteci cu brânza de vaci.

Amesteci piureul cu gălbenuşurile, jumătate din unt, pătrunjelul verde tocat fin şi laptele formulă. Ungi un vas termorezistent mic cu unt şi pui compoziţia de morcovi. Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcorească puţin şi îl serveşti.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.