Ingrediente
3 ouă
150 g zahăr
300 g făină
150 g unt
150 ml lapte
1 lingură zemă de lămâie
1 pliculeţ praf de copt
2 mere
1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare
- Mai întâi amesteci făina cu praful de copt şi scorţișoara. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le dai pe răzătoarea mare şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
- Într-un bol, mixezi spumă untul cu zahărul, adaugi ouăle şi laptele şi omogenizezi. Adaugi amestecul de făină şi merele rase peste compoziţia de lapte şi omogenizezi, dar de această dată cu lingura.
- Ungi formele de brioşe cu unt şi le umpli trei sferturi cu aluat. Le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute.
Sfat!
Merele le poţi pune şi tăiate cubuleţe foarte mici. Dacă foloseşti forme de silicon, nu mai este nevoie să le ungi.