Brioşe cu mere

shutterstock_116958598

Ingrediente

3 ouă

150 g zahăr

300 g făină

150 g unt

150 ml lapte

1 lingură zemă de lămâie

1 pliculeţ praf de copt

2 mere

1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

  1. Mai întâi amesteci făina cu praful de copt şi scorţișoara. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le dai pe răzătoarea mare şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
  2. Într-un bol, mixezi spumă untul cu zahărul, adaugi ouăle şi laptele şi omogenizezi. Adaugi amestecul de făină şi merele rase peste compoziţia de lapte şi omogenizezi, dar de această dată cu lingura.
  3. Ungi formele de brioşe cu unt şi le umpli trei sferturi cu aluat. Le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute.

Sfat!

Merele le poţi pune şi tăiate cubuleţe foarte mici. Dacă foloseşti forme de silicon, nu mai este nevoie să le ungi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.