de la 2 ani
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
250 g făină; 1 vârf de cuțit sare; 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată; 1 linguriță coajă de lămâie rasă; 100 g afine congelate; 1 ou; 100 g zahăr; 1 pliculeţ zahăr vanilat; 125 g iaurt cu afine; 2 linguri piure de mere; 125 g unt.
PENTRU SERVIT: 200 g iaurt cu afine
Mod de preparare
Cerni făina cu praful de copt într-un bol, adaugi sarea, scorţişoara, coaja de lămâie şi amesteci. Afinele le laşi să se decongeleze într-o strecurătoare şi să se scurgă bine.
Mixezi oul cu untul moale, zahărul tos şi cel vanilat până obţii o cremă, adaugi iaurtul şi piureul de mere şi amesteci. La final pui făina şi omogenizezi, după care încorporezi uşor afinele.
Îmbraci formele de brioşe cu hârtii speciale şi le umpli ¾ cu aluat. Le introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 25 de minute. Le laşi să se răcească şi le serveşti cu iaurt cu coacăze deasupra.