
Ingrediente
100 g zahăr
40 g cacao
210 g făină
50 g ciocolată
½ pliculeț praf de copt (circa 1 linguriță)
1 esență de vanilie
1 vârf de cuțit cu sare
3 ouă
100 g migdale
3 smochine uscate
Mod de preparare
Într-un castron, amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt și sarea. Adaugi ciocolata topită și răcită, ouăle bătute și esența de vanilie Amesteci până obții un aluat lipicios. Să nu te sperii, așa trebuie să iasă.
Adaugi în aluat migdalele și smochinele tăiate cubulețe și amesteci. Scoți aluatul pe masa presărată cu făină și îl împarți în două sau trei bucăți și formezi suluri de circa 3 cm lățime și ușor turtite.
Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 25 de minute, după care le lași să se răcească. Le tai în felii groase de un deget și le pui din nou în tavă cu fața în sus. Le coci din nou 15 minute. Le lași să se răcească și sunt numai bune de păpat!