Home / Copil / Biscotti cu ciocolată

Biscotti cu ciocolată

Ingrediente

100 g zahăr

40 g cacao

210 g făină

50 g ciocolată

½ pliculeț praf de copt (circa 1 linguriță)

1 esență de vanilie

1 vârf de cuțit cu sare

3 ouă

100 g migdale

3 smochine uscate

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt și sarea. Adaugi ciocolata topită și răcită, ouăle bătute și esența de vanilie Amesteci până obții un aluat lipicios. Să nu te sperii, așa trebuie să iasă.

Adaugi în aluat migdalele și smochinele tăiate cubulețe și amesteci. Scoți aluatul pe masa presărată cu făină și îl împarți  în două sau trei bucăți și formezi  suluri de circa 3 cm lățime și ușor turtite.

Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 25 de minute, după care le lași să se răcească. Le tai în felii groase de un deget și le pui din nou în tavă cu fața în sus. Le coci din nou 15 minute. Le lași să se răcească și sunt numai bune de păpat!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.