Home / Bebelus / Alimentatie / Beneficiile fructului de avocado

Beneficiile fructului de avocado

Apreciat pentru textura lui asemănătoare cu untul, avocado este un superaliment ce nu ar trebui să lipsească din meniul celor mici. Iată care sunt supercalitățile lui nutriționale și cum influențează acestea buna creștere a copiilor.

Protejează pielea de frig

În primii șapte ani de viață pielea copilului tău este foarte sensibilă în fața frigului. Acizii grași nesaturați și omega – 9 sunt doi nutrienți pe care-i găsești în avocado formează la suprafața pielii acel strat protector și impermeabil care împiedică umezeala și frigul să pătrundă. De asemenea, aceste susțin buna funcționare a proceselor de la nivelul pielii și grăbesc vindecarea rănilor, eczemelor și a celulelor epidermice afectate de temperaturile scăzute.

Are grijă de sistemul osos

Acest fruct exotic are un conținut foarte ridicat de magneziu, un nutrient care are un rol esențial în dezvoltarea osoasă și a dentiției, în activitatea enzimatică și în buna funcționare a sistemului imunitar. Este important să subliniem și faptul că magneziul stimulează atenția și capacitatea de concentrarea, asigurând transmisia influxurilor nervoase.

Îți face copilul mai deștept

Avocado conține o mare cantitate de Omega 3 și vitamine E, doi micronutrienți grozavi pentru buna funcționare a creierului. De exemplu stimulează circulația sângelui în cortexul pre-frontal, parte a creierului responsabilă cu planificarea, analiza și luarea deciziilor.

Stimulează digestia

Considerat unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut de fibre, avocado are un rol esențial în stimularea funcțiilor digestive. Conținutul ridicat de fibre insolubile stimulează producția de bacterii bune din intestin, ajută la absorbția micro-nutrienților din alte alimente și previne constipația, o tulburare digestivă frecvent întâlnită mai ales în cazul bebelușilor care încep diversificarea.

Diminuează pofta de dulce

Dacă puiul tău este înnebunit după dulciuri, acest fruct minunat poate fi răspunsul la dorința ta de a diminua cantitatea de dulciuri din meniul lui. Oferă-i-l combinat cu banană sau cu alte legume, drept salată la mesele principale sau ca o gustare separată între mese. Textura lui fină și gustul sățios, precum și numeroasele substanțe nutritive vor transmite creierului senzația de sațietate și prin urmare copilul tău nu va mai simți nevoia să mai ronțăie ceva dulce.

Este un bun energizant

Bogat în vitamina B5 (acid pantotenic), în magneziu și în potasiu, acest aliment eliberează treptat energie în organism, ceea ce-l ajută pe copilul tău să rămână atent și să se concentrează mai ușor. De asemenea, vitamina B5ajută la obținerea energiei din glucide și grăsimi și limitează și împiedică eliberarea cortizolului, hormonul stresului, adică diminuează nivelul de anxietate și îl ajută să rămână calm și binedispus.

Protejează ochii

Luteina și zeaxantina sunt două substanțe carotenoide care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Cristalinul este principalul beneficiar al proprietăţilor antioxidante ale carotenoizilor. Cristalinul colectează şi concentrează lumina pe retină. Pentru a face acest lucru pe toata durata vieţii, trebuie să rămână transparent. Luteina și zeaxantina protejează ochii de toți factorii nocivi și stimulează buna lor funcționare.

Micronutrienții din avocado

Grăsimi – 15 g

Potasiu – 485 mg

Fibre – 7 g

Proteine – 2 g

Vitamina A – 146 IU

Magneziu – 29 mg

Vitamina B5 – 1, 389 mg

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.