Home / Sarcina luna de luna / Sanatate / Băuturi care ajută digestia

Băuturi care ajută digestia

În agitația zilelor uităm să mâncăm sau mâncăm pe fugă și uneori și ceea ce nu este sănătos. De aceea digestia nu este întotdeauna ușoară. Iată câteva băuturi care te vor ajuta să ai o digestie cât mai bună.

Apa

Apa este cea mai bună băutură pentru a vă hidrata, de aceea ajută tranzitul dacă este băută în timpul mesei. Dacă ai o digestie lentă și iei în greutate, trebuie să bei numai înainte și după masă pentru a preveni diluarea enzimelor pe care le produci în timp ce mănânci.

Apa minerală carbogazoasă

Apa minerală carbogazoasă este foarte eficientă în digestie. Bogată în sodiu, calciu și magneziu, aceasta reduce senzația de greutate pe care o simți uneori după masă.

Ceaiul verde

În medicina tradițională chineză, ceaiul verde este utilizat pentru a trata tulburările digestive și pentru a accelera eliminarea alcoolului și a toxinelor. De asemenea, ceaiul verde ajută la arderea grăsimii corporale și contribuie la scăderea în greutate. Totuși, nu trebuie să bei prea mult, mai ales dacă ai probleme hepatice, ești gravidă sau alăptezi.

Ceaiurile din plante

Mai multe ceaiuri din plante facilitează digestia după masă. Printre cele mai eficiente sunt mușețelul, cimbrul, salvia, menta și anasonul.

Sucurile vegetale

Dacă ai mâncat prea multă grăsime, sucurile de legume te vor ajuta să digerezi mai bine mâncarea. Dacă ai un storcător, prepară un  suc din morcov, varză, castraveți și ridiche. Îl bei imediat, dacă vrei să beneficiezi de toate avantajele. Dacă nu ai un storcător, un suc de morcov simplu cumpărat de la magazin este suficient.

Cafeaua

Efectul digestiv al cafelei este diferit de la persoană la persoană. Pentru mulți, cafeaua băută la sfârșitul mesei ajută la punerea în mișcare a sistemului digestiv, motiv pentru care multe restaurante o oferă la finalul mesei. Multora, însă, mai ales atunci când conține lapte, le poate provoca balonare sau greață.

Ceaiul negru

Potrivit British Medical Journal, consumul de ceai negru este cel mai bun digestiv, dar nu trebuie să-l bei prea fierbinte, pentru a evita deteriorarea esofagului.

Apa fierbinte cu lămâie

Zeama de lămâie curăță ficatul, asigură vitamina C și ajută la  digerarea grăsimilor. De asemenea, stimulează activitatea rinichilor și îți permite să elimini mai eficient toxinele. Combinată cu apă fierbinte, stimulează ușor sistemul digestiv și te hidratează, pe lângă faptul că are și gust bun.

Gingerata

Ghimbirul este foarte eficient împotriva stărilor de greață și pentru stimularea enzimelor digestive. Dacă ai probleme digestive, încearcă să bei după masă o băutură cu ghimbir. O poți cumpăra, dar o poți prepara și tu acasă.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.