Home / Copil / Timp liber / Atelier de pictură în Acuarelă pentru copii (7-12 ani)

Atelier de pictură în Acuarelă pentru copii (7-12 ani)


shutterstock_116510473

Fundaţia Calea Victoriei va invită începând de vineri 16 Mai, de la ora 18:30, la Atelierul de Pictură în Acuarelă pentru copii (7-12 ani), susţinut de Ioana Stanca, artist plastic. Vom descoperi modurile în care putem folosi acuarelă, în funcţie de suportul pe care lucrăm şi de ideile de la care pornim.
În mică noastră expediţie, vom încerca să găsim chiar noi modalităţi inedite de a pune culoarea pe hârtie.
Pe parcursul celor 4 întâlniri, copiii vor învaţă care sunt diferenţele dintre pictură în acuarelă pe uscat şi pictură pe un suport umed şi îşi vor exersa imaginaţia şi îndemânarea.
Fiecare şedinţa va avea o tema diferită! Asta înseamnă că fiecare copil va avea la final 4 lucrări diferite, având la baza acelaşi mediu, abordat însă cu ingeniozitate. Cum va sună: pictură cu acuarele şi sare ori cuburi de gheaţă colorată în loc de pensule?

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Testăm acuarelele pe suport umed şi uscat, observăm diferenţele şi realizăm o compoziţie abstractă pornind de la tehnică dripping folosită de Jackson Pollok.

2. Acuarele decupate. Vom face colaje folosind hărţii pictate chiar de noi, având că exemplu compoziţiile lui Henry Matisse din cartea „Jazz”.

3. Cuburi de gheaţă colorate! Ce-am mai putea folosi în loc de pensule pentru a pune culoarea pe hârtie? Propriile noastre degete desigur, bureţei şi… cuburi de gheaţă colorate! Dar ce se întâmplă dacă adăugăm un ingredient neobişnuit, cum ar fi sarea? Vom descoperi toate acestea jucându-ne, în cea de-a patra întâlnire.

4. Peisaj. La ultima întâlnire, copiii vor realiza o compoziţie folosind tehnicile descoperite la şedinţele anterioare.

Lector: Ioana Stanca
Dată începere: 16 Mai 2014; Ora curs: 18:30
Număr ateliere: 4
Frecvenţa: săptămânal, vineri
Vârstă Minimă: 7 ani; Vârstă Maximă: 12 ani
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate): 180 ron
Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.