Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ardei umpluți cu cușcuș

Ardei umpluți cu cușcuș

Ingrediente

1 cană și jumătate supă de pui;

2/3 cană cușcuș;

½ piept de pui tăiat în bucăți mici;

3 ardei grași roșii;

2 linguri ulei de măsline;

2 cepe potrivite;

1 dovlecel mediu;

½ linguriță oregano uscat;

6 roșii cherry tăiate în jumătate;

150 g brânză feta;

1 lingură pastă de tomate;

sare

Mod de preparare
Pui cușcușul într-un castron, adaugi supa clocotită, un praf de sare, amesteci și acoperi vasul. Lași 10 minute, după care amesteci cușcușul cu o furculiță.

Tai ardeii pe jumătate, pe lung, îi cureți de semințe și-i așezi într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei. Îi introduci în cuptorul încins pentru 10-15 minute.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui pieptul de pui tăiat cubulețe și lași un minut. Adaugi ceapa tocată, dovlecelul tăiat cubulețe, oregano, sare și puțină apă.  Lași pe foc până când legumele se înmoaie, circa 10 minute. Dai tigaia deoparte, adaugi roșiile cherry tăiate pe jumătate, pasta de tomate și amesteci bine. Adaugi cușcușul în tigaie, pui feta mărunțită și amesteci.

Umpli ardeii cu amestecul de cușcuș și-i introduci la cuptor pentru 15-20 de minute. Îi servești calzi.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.