Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Carnea de pui, alimentul cel mai folosit

Carnea de pui, alimentul cel mai folosit

Carnea de pui este unul dintre alimentele cel mai des folosite în toată lumea și a devenit foarte populară datorită beneficiilor sale de nutriție și sănătate. Aceasta este plină de vitamine, minerale și este o sursă bună de proteine sărace în grăsimi. și chiar un antidepresiv natural. Fiindcă este foarte gustoasă, aceasta poate fi gătită în zeci de feluri. În acest număr vă împărtășesc câteva modalități de a găti puiul și câteva sfaturi utile.

  • Pieptul este cea mai fadă bucată de la pui și de aceea îți recomand ca înainte de a-l prepara să-l marinezi în ulei de măsline cu condimente timp de minimum 2 ore.
  • Pulpele au cea mai savuroasă carne și se gătesc și cel mai ușor. Carnea este mai suculentă și își păstrează cel mai bine gustul atunci când este preparată. O poți pregăti la grătar, prăjită, la abur sau fiartă. Cu gustul său subtil, este ușor de combinat cu o sumedenie de condimente, ierburi aromatice și legume.
  • Când decongelezi puiul, îl scoți din congelator și-l pui la frigider cu 8 ore înainte de a-l găti. Nu îl lași afară din frigider, pentru că poate dezvolta diferite bacterii nocive organismului. Dacă ești în criză de timp, pui carnea de pui într-o pungă, o așezi într-un vas cu apă rece și o schimbi la 30 de minute. După decongelare o gătești imediat.
  • Carnea de pui poate conține o sumedenie de bacterii și de aceea nu este bine să o speli direct în chiuvetă. Trebuie să speli bine ustensilele folosite pentru prepararea ei, de la cuțite până la tocător, și să te speli foarte bine pe mâini înainte să treci la pregătirea altor alimente.
  • Pe măsură ce carnea se gătește la cuptor, sucurile din aceasta sunt împinse spre exterior și de aceea, după ce o scoți, aceasta are nevoie de câteva minute pentru ca sucurile să revină în carne. Dacă o tai imediat, toate sucurile se vor pierde și vei avea o friptură uscată.

 

 

SELENIUL SE GĂSEȘTE ÎN CANTITATE MARE ÎN CARNEA DE PUI. ACESTA ASIGURĂ DESFĂȘURAREA NORMALĂ A METABOLISMULUI.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.