Ingrediente
3 ouă;
1 lingură smântână;
50 g telemea nesărată;
sare;
200 g spanac proaspăt curățat
2 linguri cașcaval ras;
câteva fire de pătrunjel verde;
1 linguriță unt pentru uns forma
Mod de preparare
Spanacul curățat și spălat îl opărești pentru 2 minute în apă clocotită, după care îl pui la scurs într-o strecurătoare. Într-un castron pui spanacul și adaugi telemeaua tăiată cubulețe.
Bați ouăle cu mixerul și un praf de sare până își dublează volumul, adaugi smântâna și omogenizezi. Pui cașcavalul ras și amesteci. Torni ouăle peste peste spanac, pătrunjelul verde tocat, amesteci și răstorni compoziția într-o formă mică rotundă unsă cu unt și o introduci în cuptorul încins la 180ºC timp de 15-20 de minute Trebuie să se rumenească ușor deasupra.