Home / Copil / Ardei gras umplut cu mei

Ardei gras umplut cu mei

Ingrediente

250 g mei decorticat; sare; 1 ceapă; 2 linguri ulei; 500 ml supă din carne de vită; 4 ardei grași roșii; 200 g brânză Edam; 1 linguriță pătrunjel verde tocat
Mod de preparare

Speli meiul în mai multe ape. Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa tocată mărunt și lași până se înmoaie puțin. Adaugi meiul spălat, supa, amesteci și lași să fiarbă până se înmoaie, circa 20-25 de minute. Dacă scade foarte mult lichidul, mai adaugi puțină supă sau apă.

Între timp, speli ardeii, îi tai în jumătate și le scoți semințele și nervurile. Amesteci meiul moale cu brânza rasă, cu pătrunjelul verde tocat și puțină sare. Umpli jumătățile de ardei cu compozițe, îi așezi pe o tavă cu hârtie de copt și-i introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 20-30 de minute. Îi servești calzi, cu salată de legume.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.