Ingrediente
1 piept de pui tocat
2 linguri năut fiert pasat
100 g frunze de spanac baby
3 linguri ulei de măsline
1 ou
2 lingurițe pudră de curry
sare
piper
Mod de preparare
Speli spanacul foarte bine și-l opărești în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 secunde. Îl scoți în apă cu gheață, după care îl scurgi bine.
Pui într-un castron pieptul de pui tocat, adaugi frunzele de spanac, năutul fiert pasat, pudra de curry, uleiul de măsline, oul bătut, sare, piper și omogenizezi.
Formezi biluțe potrivit de mari, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și le introduci în cuptorul încins la 190ºC pentru 20 minute. Le așezi pe un grătar și le lași să se răcească. Le înțepi cu bețe de cocktail și le servești.
O parte din chiftele le poți tăvăli prin pesmet înainte să le coci.
Foto: Photoland/Photocuisine