Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Aperitiv cu pui și spanac

Aperitiv cu pui și spanac

Ingrediente
1 piept de pui tocat

2 linguri năut fiert pasat

100 g frunze de spanac baby
3 linguri ulei de măsline

1 ou
2 lingurițe pudră de curry
sare

piper
Mod de preparare
Speli spanacul foarte bine și-l opărești în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 secunde. Îl scoți în apă cu gheață, după care îl scurgi bine.

Pui într-un castron pieptul de pui tocat, adaugi frunzele de spanac, năutul fiert pasat, pudra de curry, uleiul de măsline, oul bătut, sare, piper și omogenizezi.

Formezi biluțe potrivit de mari, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și le introduci în cuptorul încins la 190ºC pentru 20 minute. Le așezi pe un grătar și le lași să se răcească. Le înțepi cu bețe de cocktail și le servești.

O parte din chiftele le poți tăvăli prin pesmet înainte să le coci.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.