Ingrediente
10 g gelatină; 2 linguri smântână; 1 morcov; 1 lingură unt; 1 roșie; 300 g cașcaval; 2 linguri pătrunjel verde tocat; sare; 500 g piept de pui fiert; steluțe de morcov fiert și salată frunze pentru ornat
Mod de preparare
Mai întâi, toci pieptul de pui fiert în robot și îl amesteci cu smântâna. Pui gelatina la înmuiat conform indicațiilor de pe ambalaj. Topești untul într-o tigaie, adaugi morcovul curățat și dat pe răzătoare și lași pe foc până se înmoaie, după care îl amesteci cu carnea de pui. Condimentezi totul cu sare.
Amesteci cașcavalul ras cu roșiile tăiate cubulețe, cu pătrunjelul verde, puțină sare și cu jumătate din gelatina topită, dar fără să o dai în clocot.
Amesteci pasta de carne cu restul de gelatină. Îmbraci o formă de chec cu fundul rotund cu folie de plastic, pui 2/3 din pasta de carne, adaugi amestecul de cașcaval, netezești, și la final acoperi cu restul de pastă de carne. Acoperi totul cu folia de plastic, apăsând ușor, și introduci tava în frigider pentru circa 5 ore.
Înainte de servire, răstorni aperitivul pe un platou, desfaci folia și îl decorezi cu steluțe de morcov fiert și frunze de salată.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!