Home / Copil / Alimentatie / Cele mai bune alimente de vară

Cele mai bune alimente de vară

shutterstock_90346327

De cum vine vara meniul copiilor trebuie îmbunătățit cu acele alimente care-l hidratează și-i oferă cei mai buni nutrienți.  Iată ce schimbări trebuie să facem în alimentația celor mici și care sunt acele alimente care-l protejează de efectele nedorite ale căldurii.

Știai că alimentele pe care le mâncăm poate influența temperatura corpului, deci și starea generală de sănătate a copilului tău. Este evident că în zilele caniculare de vară, alimentele potrivite îl vor ajuta să-și păstreze energia, buna dispoziție și atenția la școală.

Iaurtul natural

Răcoros și sățios, iaurtul natural cu un conținut obișnuit de grăsime reprezintă o gustare ideală pentru zilele călduroase de vară. Principalul lui atuu este conținutul de lactobacterii și de enzime care stimulează procesul de digestie. În plus acest aliment conține o cantitate mică de grăsimi și proteine, atât cât să ofere rapid senzația de sațietate.

Castraveții proaspeți

Această legumă se află în topul alimentelor hidratante – au un conținut de 97 g apă/100 g castravete. E de asemenea bogat în betacaroten (44 mg), potasiu (147 mg) și vitamina C (2,8 mg).  Introdus în meniul celor mici, această legumă le asigură nu numai o bună hidratare, le și protejează pielea de căldură și razele Uv  și este un excelent remediu anti-oboseală.

Tomatele

Sunt pe locul 2 ca și conținut de apă (94, 7 g), dar sunt bogate și în fibre, vitamina E și C și licopen, o substanță nutritivă care se numără printre cei mai puternici antioxidanți.  Consumul de tomate reglează tranzitul intestinal, stimulează asimilarea calciului în oase și previne infecțiile urinare.

Pepenele roșu

E una dintre vedetele verii  și este recunoscut pentru cantitatea considerabilă de apă pe care o conține, dar și pentru cea de potasiu, licopen și vitamina C și E. Hrănitor, dulce și zemos, acest fruct  îi dă puiului tău energie, are grijă de pielea și ochii lui și îl calmează când e nervos sau stresat. Încurajează-l să mănânce și semințele negre, care sunt pline de proteine.

Dovleceii

Fac parte din aceeași familie cu castraveții și tocmai de aceea au aproape aceeași cantitate de apă (94 g), dar pe lângă aceasta mai conține și luteină, potasiu, vitamina C și o parte din complexul de B. Fie că i-l oferi crud, în salate, fie că pregătești în budinci și mâncăruri ușoare de vară, dovlecelul este o sursă excelentă de vitamine și apă pentru copilul tău. 

Cum se hidratează corect

În cursul unei zile un copil pierde între 1 și 1, 5 l de apă prin transpirație sau respirație. Știind că hidratarea este un element fundamental pentru buna funcționare a întregului organism și pentru o bună energie, puiul tău trebuie să bea între 1 și 1,5 l pe zi. Dar căldura și activitatea fizică cresc aceste nevoi, așa că trebuie să-I oferi o hidratare corectă. Să-l pui să bea apă, pahar după pahar, nu este o soluție, dar un meniu bogat în alimente hidratante  poate fi mai ușor de gestionat. Hai să vedem care sunt cele mai hidratante alimente ale verii:

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.