Apa optimă pentru bebeluşi - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Bebelus / Alimentatie / Apa optimă pentru bebeluşi

Apa optimă pentru bebeluşi

shutterstock_108359816

 

Pentru bebeluși, calitatea apei este esenţială deoarece ei au un metabolism aparte, care duce la pierderea unei cantități importante de apă prin transpirație și urină. Acest lucru se produce pentru că funcţiile lor renale nu sunt suficient de dezvoltate pentru eliminarea excesului de minerale. Iată de ce trebuie să acorzi o importanță deosebită apei folosite la prepararea hranei pentru bebeluşul tău.

Odată cu începerea diversificării, apa este prezentă în dieta bebeluşului în diverse băuturi și preparate: ceai, supe și ciorbițe, creme, piureuri de legume și de fructe etc. Dacă bebeluşul este hrănit echilibrat, după toate regulile diversificării, aportul zilnic de apă de 200 – 250 ml este suficient. Suplimentarea este necesară însă în perioadele în care copilul pierde mai multă apă: în sezonul cald, în episoadele febrile, diareice, etc.  Un lucru deosebit de important este ca și apa de gătit să fie de bună calitate: apă minerală naturală plată şi cu un reziduu sec cât mai mic.

Ce apă alegi pentru bebe?

Desigur, o apă cu un conţinut scăzut de minerale (< 120 mg/L) pentru a proteja organismul copilului de încărcarea excesivă cu minerale.  Reglementările  la nivelul societăţilor de pediatrie europene recomandă concentraţii de sodiu din apa destinată hrănirii şi hidratării bebeluşului concentraţii mai mici de 20 mg/L. Este cunoscut faptul că organismul bebelușilor cu vârsta până la 1 an nu poate prelucra sodiul, fiind extrem de important ca hrana lor să fie preparată cu o apă cu un conținut redus de sodiu.

Soluţia hidratării optime a bebeluşului, AQUATIQUE !

* Apa minerală naturală plată Aquatique poate fi consumată zilnic, astfel încât să asigure un nivel optim de hidratare, deoarece are un conținut redus de săruri minerale. Specialiștii recomandă pentru copii o apă cu un grad de mineralizare care să nu depășească 120 mg/l. (Aquatique are 91 mg/l)

* Este microbiologic pură, putând fi folosită ca atare, fără a mai necesita fierbere și răcire în prealabil.

* Are un conținut extrem de redus în sodiu (1 mg/l), fiind recomandată în alimentația bebelușilor și în dietele fără sare ale adulților și copiilor.

* Aquatique conține o cantitate extrem de redusă în nitrați și sulfați, elemente nerecomandate pentru copii.

* Este o apă ușor bazică, valoarea pH-ului fiind de 7,69 şi astfel, contribuie la echilibrul intern al organismului.

Apa minerală naturală plată Aquatique îndeplineşte criteriile de compoziţie şi puritate pentru a putea fi consumată de bebeluşi şi copii, fiind o apă cu un grad foarte scăzut de mineralizare (91 mg/L). Ca o confirmare a proprietăților sale benefice pentru bebeluși, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. De asemenea, și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor şi copiilor.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.