Home / Bebelus / Ajutați bebelușul să „îmblânzească” zăpada!

Ajutați bebelușul să „îmblânzească” zăpada!

Copiii care se joacă afară acumulează mai multe minute de activitate fizică moderată până la viguroasă. În consecință, jocurile în aer liber au un impact pozitiv asupra sănătății și gestionării emoțiilor.

Practicarea jocurilor în aer liber, chiar și iarna, este posibilă.  Zăpada și frigul pot fi „îmblânzite”, cu condiția să ai puțină imaginație, să adopți o atitudine bună și să ai hainele potrivite.

Înainte de ați introduce copilul în sanie sau să-i pui patinele (în jurul vârstei de 2-3 ani), mai întâi trebuie să-i faci cunoștință cu zăpada.

În zăpadă ca pe plajă

Încă de la vârsta de 6 luni, îmbrăcat adecvat, poți așeza bebelușul în zăpadă, ca într-o cutie cu nisip. Dacă este un pic mai mare, îi aduci găletușe și lopățele, să le umple cu zăpadă și să le golească. În plus față de familiarizarea cu zăpada, vor învăța concepte noi: gol versus plin, greu versus ușor. El își va dezvolta și raționamentul.

Îngerii pe zăpadă sunt populari

Copiilor de peste un an le place să se rostogolească în zăpadă și să facă îngeri. Fără să știe acest lucru, ei își exercită coordonarea și învață să se localizeze în spațiu. Iată câteva motive întemeiate pentru a-i încuraja să facă acest lucru și este musai să-i însoțești în jocul lor.

Abilități motorii fine

Dacă grosimea zăpezii o permite, facem bulgări de zăpadă și îi lăsăm pe copii să-i stivuiască unul peste altul pentru a obține un om de zăpadă sau, de ce nu, pentru a construi un fort. Această activitate ingenioasă le permite celor mici să își exercite abilitățile motorii fine.

În meniu, supă de zăpadă

Scoateți vase, linguri și cupe de măsurare și lăsați magia să se întâmple. Fără să fie nevoie să explici nimic, copiii mici vor găti tot felul de supe și prăjituri din zăpadă pentru tine. O modalitate simplă de a se bucura de zăpadă și de a-și dezvolta imaginația.

Creează un cadru magic

Temperaturile foarte reci nu au doar dezavantaje. Își aduc partea lor de surprize și dau naștere unor lucruri splendide, cum ar fi bulele de săpun înghețate. Scoate săpunul cu bule, cel depozitat încă din vară, și suflă-l peste tot în curte sau în parc. Sub efectul frigului, vor crea un decor demn de Disney.

Fii pozitiv!

Iarna ne oferă un loc de joacă minunat, dar pentru a-l aprecia, trebuie totuși să-l abordăm într-un mod pozitiv. Dacă ție nu-ți plac vremea rece, condițiile rutiere și viscolul, să nu fii surprinsă dacă copilul tău este reticent să iasă afară. Încearcă să adopți o atitudine pozitivă și ai grijă ce vorbești. Plăcerea este contagioasă, vei vedea.

Îmbracă-te bine, din cap până în picioare

După ceva timp afară, dacă copilul este rece sau hainele sale sunt umede, renunță la jocurile în aer liber. Pentru confortul și sănătatea celui mic, este important să fie îmbrăcat corespunzător pentru vremea din momentul respectiv. În mod ideal, este preferat sistemul multistrat: îmbrăcămintea de bază, intermediarul și exteriorul. Ne asigurăm că picioarele noastre sunt calde și uscate.

Jocul în exterior este bun pentru sănătate și moralul tău și al copilului. A învăța să iubești și să te bucuri de iarnă este cu siguranță unul dintre cele mai mari cadouri pe care și le poate permite o familie.

Atenție! Dacă temperatura scade sub -10oC și este vânt sau viscol, nu este recomandat  să ieși cu copiii la joacă afară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.