Varza de Bruxelles cu parmezan este o garnitura superdelicioasă care poate însoți o friptură, de vită, de porc sau de pasăre. Noi, românii, nu prea o folosim, dar vă îndemn să o pregătiți pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Iar această combinație este irezistibilă.
Ingrediente
500 g varză de Bruxelles
100 g parmezan ras
2 căței de usturoi
100 ml ulei de măsline
1 lămâie medie
sare
piper
Mod de preparare
Speli varza de Bruxelles, o cureți de frunzele exterioare, o tai jumătăți și o pui într-un castron. O presari cu sare, piper, după gust, adaugi usturoiul pisat, zeama de lămâie, uleiul de măsline și amesteci bine.
Așezi jumătățile de varză pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 30-40 de minute. După 15-20 de minute, scoți tava și întorci jumătățile de varză. Trebuie să se coacă uniform pe ambele părți.
Scoți tava din cuptor, așezi varza într-un bol și o presari cu parmezan ras. O poți servi ca și garnitură, dar este delicioasă și simplă.
Pe lângă această rețetă de varza de Bruxelles cu parmezan mai poți pregăti și Friptura de curcan.