Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Varză de Bruxelles cu parmezan

Varză de Bruxelles cu parmezan

Varza de Bruxelles cu parmezan

Varza de Bruxelles cu parmezan este o garnitura superdelicioasă care poate însoți o friptură, de vită, de porc sau de pasăre. Noi, românii, nu prea o folosim, dar vă îndemn să o pregătiți pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Iar această combinație este irezistibilă.

Ingrediente

500 g varză de Bruxelles

100 g parmezan ras

2 căței de usturoi

100 ml ulei de măsline

1 lămâie medie

sare

piper

Mod de preparare

Speli varza de Bruxelles, o cureți de frunzele exterioare, o tai jumătăți și o pui într-un castron. O presari cu sare, piper, după gust, adaugi usturoiul pisat, zeama de lămâie, uleiul de măsline și amesteci bine.

Așezi jumătățile de varză pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 30-40 de minute. După 15-20 de minute, scoți tava și întorci jumătățile de varză. Trebuie să se coacă uniform pe ambele părți.

Scoți tava din cuptor, așezi varza într-un bol și o presari cu parmezan ras. O poți servi ca și garnitură, dar este delicioasă și simplă.

Pe lângă această rețetă de varza de Bruxelles cu parmezan mai poți pregăti și Friptura de curcan.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.