Home / Copil / Minitortulețe de Paște

Minitortulețe de Paște

Torturi pentru masa de Paște, le pregătești individual, decorate festiv și cu siguranță vor încheia cu succes o masă în familie perfectă.

Ingrediente
PENTRU BLATURI: 120 g unt; 9 ouă; 225 g zahăr pudră; 270 g făină; 1 pliculeț praf de copt. PENTRU CREMĂ: 4 albușuri; 250 g zahăr pudră; 120 g zahăr tos; 200 g unt; 1 praf de sare. PENTRU DECOR: 125 g alune zdrobite; 125 g migdale zdrobite; 3 linguri gem de caise; bomboane sub formă de ouă

Mod de preparare

Pentru blat, mai întâi topești untul într-o crăticioară și îl lași să se răcească. Pui ouăle și zahărul într-un castron de metal și îl așezi pe baie de aburi. Bați până când își dublează volumul și se albesc. Iei bolul de pe aburi și bați în continuare până se răcește. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, alternând cu untul topit, bătând în continuare.

Întinzi 1/3 din aluat pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 200º C pentru 8 minute. Scoți blatul și cu ajutorul unui disc tai 7 cerculețe. Procedezi la fel și cu restul aluatului. Trebuie să mai coci încă două blaturi.

Pentru cremă, faci un sirop din zahărul pudră și puțină apă. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare și adaugi treptat peste ele siropul fierbinte, mixând până se răcește. Amesteci alunele și migdalele zdrobite.

Bați untul moale până devine o cremă, adaugi zahărul tos caramelizat, mixând continuu, iar la final încorporezi albușurile. Pui crema într-un poș și așezi un strat subțire pe 7 cerculețe de aluat. Acoperi cu alt cerculeț, pui cremă și la final din nou câte un cerculeț. Trebuie să oprești cremă și pentru decor.

Cum decorezi

Topești gemul și cu o pensulă ungi marginile celor 7 minitorturi, pe care le  tapetezi cu migdale și alune zdrobite.  Pui crema rămasă într-un poș cu vârful rotund mic și ornezi torturile deasupra sub formă de cuib. Le presari cu restul de alune și le decorezi cu bombonele. Le introduci în frigider pentru 2 ore înainte să le servești.

Pe langa aceste torturi, pe masa de Paște mai poti pregati Cozonac cu fructe uscate.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.