Tort festiv cu ciocolată și pișcoturi - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Tort festiv cu ciocolată și pișcoturi

Tort festiv cu ciocolată și pișcoturi

Ingrediente
200 g ciocolată neagră; 50 ml lapte; 4 ouă; 250 ml frișcă lichidă; 4 linguri zahăr; 2 pliculețe gelatină; 20 pișcoturi; 100 ml zeamă de compot; ciocolată rasă pentru decor

Mod de preparare
Pui gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece. Topești ciocolata rasă amestecată cu laptele pe baie de aburi, o răstorni într-un castron și o lași să se răcească.
Separi gălbenușurile de albușuri și adaugi gălbenușurile treptat în ciocolată, amestecând continuu cu un mixer. Bați albușurile cu zahărul pe baie de aburi până devin o bezea tare, după care le încorporezi în ciocolată, amestecâd ușor. La final, încorporezi frișca bătută tare și gelatina topită pe foc, dar fără să o dai în clocot, amestecând ușor.
Așezi pe fundul și pe marginile unei forme de tort cu pereți detașabili pișcoturile înmuiate foarte puțin în zeama de compot. Le poți doar stropi, fără să le înmoi. Torni crema de ciocolată, netezești și introduci tortul la frigider cel puțin 3-4 ore înainte să-l servești.

Așezi tortul pe un platou, îl decorezi cu ciocolată rasă, îl tai și îl servești.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.