Tort “Ceas” - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Tort “Ceas”

Ingrediente
5 ouă; 150 g zahăr pudră; 200 g făină; 1 lingură coajă de lămâie rasă; 4 linguri ulei.
PENTRU UMPLUTURĂ: 300 ml lapte; 60 g zahăr pudră; 1 plic praf de budincă; 200 g unt; 2 lingurițe esență de rom; 50 g miez de nucă; 80 g gem de zmeură. PENTRU DECOR: 50 g alune;  100 g marțipan; câteva picături colorant alimentar galben; 50 g fructe confiate; 50 g ciocolată simplă

Mod de preparare
Pentru blat, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul și bați până se topește. Adaugi treptat gălbenușurile bătute cu uleiul, mixând continuu, și coaja de lămâie. Pui făina cernută și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Torni aluatul într-o formă de tort de 24 cm unsă și tapetată. Coci blatul în cuptorul încins la 160°C 45 minute. Îl lași să se răcească, după care îl tai în 3 pe orizontală.

Într-o crăticioară, amesteci laptele cu praful de budincă, cu zahărul pudră și o așezi pe foc. Lași până când se îngroașă, amestecând continuu, după care dai budinca să se răcească. Adaugi untul moale și mixezi bine. La final, adaugi esența de rom și nuca măcinată.

Așezi pe un platou o foaie de blat, o ungi cu jumătate de gem și 1/3 din cremă. Acoperi cu a doua foaie, o ungi cu gemul rămas și o altă treime din cremă. Acoperi cu a treia foaie de blat și ungi tot tortul cu crema rămasă. Tapetezi marginile cu alunele măcinate și îl dai la rece să se întărească crema.
Amesteci marțipanul cu colorant alimentar galben, îl întinzi în foaie și tai un cerc cât dimensiunea formei de tort. Îl așezi deasupra tortului și cu putină cremă colorată formezi orele ceasului (ca în imagine). Decorezi pe margine cu fructe confiate, iar limbile ceasului le faci din ciocolată topită amestecată cu marțipanul care ți-a rămas de la cerc.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.