Home / Shopping / Bebelus / Top ustensilelor pentru piureruri și supe

Top ustensilelor pentru piureruri și supe

 

alimentatie

De la primul biberon până la linguriță, există mai multe etape în diversificarea alimentației bebelușului tău. I se dezvoltă toate simțurile, motricitatea evoluează, la fel și simțul gustului și dorința de a mânca. În fiecare dintre etapele care urmează ai nevoie de ustensile și accesorii care să-ți facă munca mai ușoară.

Pentru supele cremă și laptele cu cereale

În primele luni, mesele bebelușului conțin cantități mici, de aceea ai nevoie de un biberon  de 120 ml și tetină cu debit lent. După ce trece de 4 luni, bea cantități mai mari și mai diverse de lichide, de aceea trebuie să alegi un biberon cu o capacitate de 270 ml- 330 ml și o tetină cu debit rapid, deoarece prin aceasta trece ușor supa cremă sau laptele cu cereale.  De asemenea ai nevoie de un blender care să paseze rapid și uniform legumele.

  1. Biberon Avent 330 ml, avent-shop.ro. Preț: 33 lei
  2. Aparat 2-1 Avent: pregătești legumele pe aburi, apoi întorci cupa și le pasezi, fără a fi nevoie să mai transferi alimentele, avent-shop.ro. Preț: 768.90 lei

Pentru piureuri

Începând cu 6 luni, bebe are o masă diverisificată, iar recipientele potrivite pentru aceste mese sunt bolurile speciale cu lingurițe, ambele din plastic fără BPA. De asemnea, ai nevoie și de un blender cu care să pasezi legumele, carnea sau fructele.

  1. Set castron cu linguriță și capac, fără BPA, www.napati.ro. Preț: 32 le
  2. Set Avent pentru masă, 3 farfurii + 2 tacâmuri, avent-shop.ro. Preț: 135,29 lei
  3. Robot vertical Slimforce de la Moulinex cu 4 accesorii- picior: mini-tocător, un tel, o cupă de tăiat legumele de 800 ml și un pasator pentru piureuri, Moulinex. Preț: 358 lei

Pentru mâncărurile cu bucățele de legume sau carne

Pe măsură ce copilul tău crește și mănâncă singură bucățele de fructe, de legume sau de carne, i le poți da într-o farfurie compartimentată. De asemenea, când îi pregătești masa, pune-le în mixeul vertical care nu pasează totul foarte fin, ci lasă și bucățele mari.

  1. Mixer vertical Ergomix, Electrolux. Preț: 249 lei
  2. Farfurie compartimentată Avent, avent-shop.ro. Preț: 43,99 lei
  3. Bol pentru gustări, cu capac ce împiedică bucățelele să cadă din bol, www.napati.ro. Preț: 32 lei
  4. Cană Trainer cu 3 capace, cu cioc și supapă, cu orificii și cu inel detașabil, www.napati.ro. Preț: 36 lei

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.