Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Tocăniță de vită și conopidă

Tocăniță de vită și conopidă

Ingrediente

500 g mușchi de vită

1 ceapă mică

1 morcov mic

1 lingură untură

½ lingură boia de ardei

½ lingură pastă de roșii

sare

piper

1 fir de cimbru

1 frunză de dafin

100 g ciuperci proaspete mici

6 buchețele mici de conopidă

2 castraveți murați

2 căței usturoi

Mod de preparare

Speli carnea și o tai cuburi. Pui untura într-o cratiță, adaugi carnea și o prăjești până se albește. Adaugi ceapa tocată mărunt, morcovul tăiat rondele și călești câteva minute.

Adaugi boiaua de ardei, pasta de roșii, sare și piper și amesteci. Acoperi totul cu apă, pui cimbrul și foaia de dafin și lași să fiarbă până se înmoaie carnea și legumele. Pui ciupercile tăiate felii, buchețelele de conopidă, apă cât să le acopere și lași să fiarbă până totul este bine pătruns. Dacă cumva sosul este prea moale, pui miezul de la 2 felii de pâine și lași să fiarbă. La final pui castraveții tăiați rondele, usturoiul pisat și mai fierbi 10 minute.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.