Lucruri făcute de copii care îi exasperează pe părinți! - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Lucruri făcute de copii care îi exasperează pe părinți!

Lucruri făcute de copii care îi exasperează pe părinți!

 

Un copil este adorabil și foarte drăguț… Dar el poate face și lucruri dezgustătoare, care de multe ori îi exasperează pe părinți. Copilul tău face aceste lucruri?

Mănâncă pământ sau nisip

Când sunt la joacă sau nu numai, aproape fiecare copil bagă în gură pământ sau nisip. Mmmmmm! Și îți spun că nici măcar nu vor să mănânce mâncărurile bune pe care le-ai pregătit special pentru ei! Se estimează că aproximativ 20% dintre copii vor fi ispitiți să mănânce pământ sau nisip. Nu este de dorit ca un copil să facă așa ceva, dar studiile au arătat că o cantitate mică poate fi chiar bună pentru sistemul imunitar al copilului. De asemenea, știm și că în pământ trăiesc bacterii și anumiți paraziți și de aceea ar fi de bine să fim atenți să nu mănânce așa ceva.

Introduce lucruri în nas

Creion, pix, o piesă de Lego, o gumă de șters, dacă este suficient de mică să încape în nară etc. Toate aceste obiecte și multe altele, copilul și le introduce în nas. Problema este că uneori se pot întâmpla accidente și unul din obiecte să-l rănească sau să rămână înțepenit și atunci trebuie ajuns de urgență la medic.

Nu vrea să-și sufle nasul

Copilului tău îi curge nasul? Batistele și șervețelele nu sunt foarte populare printre copii, ei preferând uneori să-și șteargă nasul cu mânecile bluzelor.  Este urât, dar toți copiii trec prin această etapă. O să vezi, când crește, nu o să mai facă așa ceva. Depinde foarte mult și de tine, ca părinte, cum îi explici să nu mai facă așa.

Combină mâncărurile

La masă, uneori, copiii își amestecă în castronel sau farfurie mai multe mâncăruri. Preferă să pună suc în cerealele cu lapte, pâinea prăjită să o înmoaie în apă, peștele să-l mănânce cu ketchup, ciorba să o amestece cu tocănița… Este neplăcut pentru părinte, dar până la urmă este important că ei mănâncă, nu?

Bea apa de baie

Marea majoritate a copiilor beau apă când fac baie: această apă fierbinte nu este deloc bună, mai ales că de multe ori ei fac pipi în ea. Evident, nu este o dramă dacă se întâmplă acest lucru, dar părintele trebuie să-i explice de ce nu este ok să bea acea apă. Îl va asculta? Nu, pentru că unul dintre sporturile preferate ale copilului este să nu facă ce spun părinții.

Scuipă mâncarea

O mușcătură mare? Fie. Coaja mărului? Yuck… Copilul tău are obiceiul prost de a băga prea multă mâncare în gură? Evident că, după mestecare, ce nu poate să înghită scuipă în mâna ta. Acasă, treacă meargă, dar dacă ești cu el în vizită la cineva sau la restaurant?  Neplăcut!

Tot ceea ce este interzis este fascinant!

O regulă de bază pentru copiii mici: tot ceea ce este interzis sau dezgustător este în același timp fascinant. Să luăm ca exemplu nisipul din litiera pisicii: da, este dezgustător să pună mâinile în el, dar seamănă foarte mult cu nisipul de la locul de joacă! Chiar dacă tu o să-i spui că nu are voie, el tot o să facă acel lucru. Crescând, o să renunțe să mai facă acest lucru.

 

AMINTIȚI-VĂ UN LUCRU: ATUNCI CÂND ÎN CASĂ ESTE LINIȘTE, CEL MIC SE PREGĂTEȘTE PROBABIL SĂ FACĂ O PROSTIE!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.