Home / Copil / Timpul petrecut în familie

Timpul petrecut în familie

Datorită vieții agitate, este greu să te oprești și să petreci timp cu familia în restul anului, dar măcar zilele importante – naștere, Crăciun sau Paște –  trebuie petrecute în familie!

Când a fost ultima dată când te-ai distrat cu familia? La sfârșit de săptămână sunt activități casnice, cumpărături, lecții de pian, tenis, dans pentru copii! Și de Sărbători? Prepararea mâncărurilor, curățenie, cumpărături, goana după cadouri…

La sfârșitul zilei ești foarte obosit și nu mai ai chef de nimic. De ce, oare, să nu încetinești ritmul veții și să-ți faci timp să te distrezi cu toți membrii familiei? Se spune că viața trece prea repede și de aceea este bine să petreci cât mai mult timp alături de cei mici și să pierzi cât mai puțin din timpul petrecut cu familia. Mai târziu, o să-ți pară rău.

Câteva idei

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face împreună. Puteți face o ieșire care să fie pe placul tuturor. Dacă gusturile sunt foarte diferite, oferă fiecărui membru al familiei posibilitatea de ați sugera trei activități care le plac și să alegeți împreună. Aceste activități nu trebuie să fie costisitoare! Acum, iarna, o simplă plimbare prin oraș sau prin parc, vizitarea unui muzeu, să mergeți la cinema, să practicați un sport împreună, să vă uitați la un film acasă sau să gătiți.

Ce este timpul de calitate?

Petrecerea timpului împreună este un timp de calitate și ne ajută să ne cunoaștem mai bine. Să descoperim la copiii noștri lucruri care ne fascinează, să-i ascultăm, să-i facem să râdă și să-i facem fericiți. Pentru ei, aceasta este șansa de a-și vedea părinții  într-un alt context decât cotidianul nebun.

Reuniuni familiale

Sărbătorile din familie sunt de asemenea foarte importante în dezvoltarea emoțională a copiilor. Ritualul și tradițiile asociate sărbătorilor sunt sinonime cu confortul, stabilitatea și petrecerea timpului în familie. Acestea sunt momente unice, unde fiecare membru al familiei este o piesă dintr-un puzzle și atunci când sunt împreună, puzzle-ul este complet! Multă fericire și un sentiment de bunăstare inexplicabilă!

Fiecare sărbătoare ar trebui să fie un moment pe care îl așteptăm cu nerăbdare tot timpul anului. Fie că este vorba de Crăciun, de ziua de naștere, de Paște sau de orice altă sărbătoare importantă din viața noastră, important este să faci din această sărbătoare ceva unic, la fel cum este și familia ta. Pentru aceste momente nu trebuie să cheltuiești o avere și să-ți bați capul luni întregi.

De exemplu, un moment special poate fi de Crăciun, când împodobiți bradul împreună, alături de o ciocolată caldă și ascultând colinde. Nu este important costul și amploarea sărbătorii, ci mai degrabă simplul fapt că sunteți împreună.

Și organizând  aceste întâlniri în familie, te vei asigura că prichindeii tăi vor proceda la fel ca adulții.

Vă doresc momente frumoase alături de familie!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.