Ingrediente
150 g merișoare uscate
4 ouă
200 ml lapte
100 ml ulei
2 căni făină
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pui ouăle într-un vas, adaugi extractul de vanilie și mixezi 5 minute. Adaugi uleiul treptat, ca la maioneză, mixând continuu, iar apoi adaugi laptele.
Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie și-l pui peste compoziția lichidă. Adaugi făina cernută, merișoarele și amesteci bine cu mixerul. Consistența aluatului trebuie să fie ca a unei smântâni mai groase.
Iei cu lingurița din aluat și așezi grămăjoare, la distanță unele de altele, pe o tavă cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul încins, la foc mic, timp de 10 minute. Când încep să se rumenească ușor pe fund și margini sunt gata. Le scoți din cuptor și le lași să se răcească în tavă. Le așezi într-o cutie de metal și le poți ține până la Crăciun.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!