Home / Copil / Tartă cu somon și cartofi

Tartă cu somon și cartofi

Ingrediente

1 pachet aluat de tarte congelat sau proaspăt

100 g brânză Camembert

100 g brânză Gruyère răzuită

80 g brânză Brie

3 cartofi medii fierți în coajă

300 g file de somon

4 ouă

300 ml smântână grasă

100 ml lapte

sare

piper

mărar verde pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 210°C. Dacă aluatul este proaspăt, îl întizi și îmbraci o formă de tartă unsă cu el. Finisezi foarte frumos marginile.

 Tai brânza Brie și Camembertul bucăți și le așezi pe fundul formei. Presari jumătate din brânza Gruyere rasă și deasupra pui cartofii fierți tăiați felii nu foarte subțiri și somonul tăiat cuburi.

Într-un castron bați cu un tel ouăle cu smântâna și laptele, pui puțin piper și sare și torni totul peste ingredientele din formă. Presari restul de brânză rasă și introduci forma în cuptorul încins pentru  20-30 de minute. Trebuie să se rumenească ușor deasupra.  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.