Tartă cu lămâie

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

200 g ciocolată albă

100 g biscuiți integrali

100 g fulgi de porumb

100 g unt

PENTRU UMPLUTURĂ:

3 lămâi bio

400 ml lapte condensat

150 g zahăr pudră

2 plicuri budincă de vanilie

50 ml frișcă lichidă

6 gălbenușuri

PENTRU BEZEA:

3 albușuri

100 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Rupi ciocolata bucăți și o topești pe baie de aburi. Zdrobești biscuiții, îi pui în robot, adaugi fulgii de porumb și îi macini fini. Adaugi untul moale, ciocolata topită și amesteci cu mâna până obții o compoziție compactă. Îmbraci o formă de tartă unsă cu aluatul obținut, apăsând bine cu degetele și o introduci în frigider pentru 30 de minute.

Speli lămâile foarte bine și pe două le razi. Storci zeama (circa 150 ml). Torni 2/3 din laptele condensat într-o cratiță, adaugi zahărul și aduci în punctul de fierbere.  Amesteci laptele rămas cu praful de budincă și îl torni treptat în cratiță, amestecând cu un tel. Lași pe foc circa 2 minute, până se îngroașă.

Lași crema să se răcorească, adaugi frișca, gălbenușurile, zeama și coaja de lămâie și omogenizezi. Torni crema în formă și o dai la frigider până pregătești bezeaua.

Pentru bezea, bați albușurile spumă tare cu zahărul și zeama de lămâie până se topește zahărul. Așezi deasupra cremei bezeaua, netezești și o introduci în cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Bezeaua trebuie să se rumenească ușor. O poți orna cu felii de lămâie caramelizate.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.