Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă cu dovleac și nuci pecan

Tartă cu dovleac și nuci pecan

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

120 g unt

1 lingură de zahăr pudră

1 praf de sare

1 lămâie

1 ou

Pentru umplutură

600 g pulpă de dovleac

1 linguriță scorțișoară

2 ouă

50 g zahăr

50 g nuci pecan

40 g stafide

Mod de preparare

Cerni făina, adaugi zahărul pudră, un praf de sare, untul tăiat cuburi, coaja și zeama de la ½ de lămâie, un ou și frămânți un aluat neted, pe care îl lași să se odihnească la frigider.

Tai pulpa de dovleac bucăți, le pui într-o cratiță, adaugi 2-3 linguri de apă, acoperi cu un capac și o introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute, după care îl lași să se răcească. Adaugi zahărul, scorțișoara, stafidele, coaja și zeama de la lămâia rămasă, ouăle și omogenizezi.

Întinzi ¾ din aluat într-o foaie, cu care îmbraci o formă de tartă unsă și tapetată. Îl înțepi cu furculița, acoperi cu hârtie de copt și așezi în interior boabe de fasole. Îl coci în cuptorul încins 15 minute.

Îndepărtezi foaia cu fasole, torni crema de dovleac și pe margini așezi o împletitură făcută din aluatul rămas. Așezi deasupra mieji de nucă și mai coci 30 de minute. Înainte să o tai o lași să se răcească.

Foto: Photoland/Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.