Supă de piersici - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Supă de piersici

Ingrediente
650 g piersici coapte; 200 g zahăr pudră; 1 lămâie mică; 1 baton mic de scorțișoară; 500 ml vin alb dulce; frunze de mentă

Mod de preparare
Speli piersicile și le scoți sâmburii. Jumătate din ele le tai felii subțiri, adaugi jumătate din zahăr, le amesteci și le dai la frigider.

Speli lămâia, o cureți de coajă, o tai fideluță și o pui într-o crăticioară. Adaugi pulpa tăiată cuburi, batonul de scorțișoară și vinul. O așezi pe foc și dai în câteva clocote. O dai deoparte și lași să se răcească.
Tai piersicile rămase în bucăți mici, pui siropul de vin și lămâie (dar scoți batonul de vanilie), restul de zahăr și mixezi cu blenderul.  Împarți piersicile reci în boluri individuale, torni supa și decorezi cu frunze de mentă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.