Home / Copil / Supă-cremă de ridiche neagră și napi

Supă-cremă de ridiche neagră și napi

Ingrediente

1 ridiche neagră medie

2 napi mici

300 g cartofi

125 ml smântână de gătit

50 g unt

sare

piper

1 ceapă  medie

1/2 linguriță cardamom pudră

pătrunjel verde

ulei de măsline

Mod de preparare

Cureți ridichea, napii și cartofii de coajă. Le tai cuburi și le pui într-o oală. Adaugi ceapa tăiată mărunt, apă cât să acopere legumele și fierbi până se înmoaie, circa 30 de minute. După 15 minute adaugi și cardamomul.

Introduci blenderul în oală și mixezi până obții o cremă fină, pui untul, smântâna, sare și piper și omogenizezi. Servești supa caldă, cu pătrunjel verde tocat deasupra și câteva picături de ulei de măsline.

De asemenea, poți servi supa garnisită cu somon afumat sau pește fiert.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.