Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

de la 9 luni

Ingrediente

1 dovlecel

2 morcovi

1 ardei gras

1 păstârnac

1 cartof mic dulce

2 fire pătrunjel

Mod de preparare

Cureți dovlecelul, cartoful dulce, păstârnacul, morcovii și ardeiul gras, le speli și le tai cubulețe. Pui la fiert pentru început cartoful, păstârnacul și morcovii. După ce au clocotit vreo 10 minute, adaugi cubulețele de dovlecei și pe cele de ardei gras si lași pe foc încă 15 minute.

Când legumele sunt bine pătrunse, le pui în blender, adaugi jumătate din zeama în care au fiert, pătrunjelul și mixezi. Îi poți adăuga în castronul cu supă și câteva bucățele de pâine făcută în casă.

Sfat!

Cu cât este mai proaspăt și mai mic, cu atât dovlecelul este mai ușor de digerat pentru cel mic. Bucățile mai mari conțin mult mai multe fibre și sunt indigeste pentru copii. Așa că alege întotdeauna legume tinere, din producția autohtonă, nu importate.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.