
Supa crema de dovleac este supa toamnei, aromată, sățioasă și delicioasă. Dovleac se găsește aproape tot timpul anului în hipermarheturi, dar parcă niciodată nu este așa de aromat ca toamna.
Ingrediente
500 g dovleac curățat de coajă și de semințe; 1 ceapă medie; 1 cățel de usturoi; ½ linguriță cimbru; ½ fruct de mango; 2 linguri ulei de măsline; 600 ml supă de pui; 100 ml smântână dulce; sare
Mod de preparare
Într-o cratiță, pui uleiul de măsline și o așezi pe foc. Adaugi ceapa toactă mărunt și două linguri de apă. O lași 2 minute, după care pui usturoiul tocat mărunt, cimbrul, dovleacul și mango tăiate cubulețe și amesteci. Mai lași pe foc un minut, după care torni supa și lași să fiarbă, la foc mic, 40 de minute.
Când dovleacul și mango s-au înmuiat bine, oprești focul și o mixezi cu blenderul până obții o cremă fină. O condimentezi cu puțină sare, pui smântâna dulce, așezi supa din nou pe foc și o lași să dea în două clocote.
Dacă ți-a plăcut aceasta supa crema de dovleac, iti oferim si Prajitura cu dovleac si gris.