Home / Copil / Supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

Ingrediente

1  conopidă mică

1  ceapă mare

sare

1 l supă de pui

200 ml smântână dulce

2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare
Desfaci conopida buchețele, le ții în apă cu puțină sare și oțet 5 minute, după care le scurgi și le clătești bine cu apă rece.

Cureți ceapa, o toci mărunt și o pui în uleiul fierbinte. Adaugi 50 ml de apă și lași să se înăbușe, torni supa peste ceapă, adaugi conopida și lași să fiarbă până se înmoaie.

Lași supa să se răcească puțin și cu un blender o mixezi până obții o cremă fină. Așezi cratița din nou pe foc, condimentezi cu puțină sare, pui smântâna și amesteci. O mai lași să dea în câteva clocote și supa este gata

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.