Home / Copil / Supă-cremă de conopidă coaptă

Supă-cremă de conopidă coaptă

Ingrediente

1 bucată de conopidă medie

2 linguri ulei de măsline

2 linguri ulei de floarea-soarelui

1 ceapă mare

3 morcovi foarte mari sau 5 medii

2 lingurițe ghimbir proaspăt tocat

4 căței de usturoi

1 lingură turmeric măcinat

1 l supă de pui

400 ml lapte de cocos

sare și piper

Mod de preparare

Desfaci conopida în buchețele mici, o speli și o pui într-un bol. Condimentezi cu sare, pui uleiul de măsline și amesteci foarte bine. Pui conopida pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute. Conopida trebuie să se rumenească.

Într-o cratiță, încingi uleiul de floarea-soarelui, adaugi ceapa tocată mărunt  și lași 3-4 minute, la foc mic. Pui morcovii tăiați rondele și mai lași pe foc 10 minute. Legumele trebuie să se rumenească.

Adaugi usturoiul  și ghimbirul tocate și mai lași un minut.

Adaugi peste morcovi curcuma, conopida, amesteci și torni supa. Lași să fiarbă până când conopida și morcovii sunt fierte.

Torni compoziția în blender, adaugi laptele de cocos și mixezi până obții o cremă fină. Condimentezi cu sare și piper, după gust, și supa este gata să fie servită.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.