Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

shutterstock_137454707

Ingrediente

1 dovlecel potrivit

2 morcovi

1 ardei gras

1 păstârnac

2 cartofi medii

Mod de preparare

Cureti dovlecelul, cartofii, pastarnacul, morcovii si ardeiul gras, le speli si le tai cubulete. Pui la fiert pentru inceput cartoful, pastarnacul si morcovii. Dupa ce fierb circa 20 de minute, adaugi cubuletele de dovlecei si pe cele de ardei gras si lași pe foc înca 20 de minute. Cand sunt gata, pui legumele in blender, adaugi jumatate din zeama in care au fiert si mixezi pana obtii o crema fina. Daca ti se pare prea groasa, mai adaugi zeama pana ajungi la consistenta dorita.

Aceasta supa o pot manca si cei mari, doar sa o condimentam cu putina sare. O poti servi simpla sau cu cateva crutoane.

Sfaturi pentru mami:

Cu cât este mai proaspăt și mai mic, cu atât dovlecelul este mai ușor de digerat pentru cel mic. Bucățile mai mari conțin mult mai multe fibre și sunt indigeste pentru copii. Așa că alege întotdeauna legume tinere, din producția autohtonă, nu importate.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.