Ingrediente
1 dovlecel potrivit
2 morcovi
1 ardei gras
1 păstârnac
2 cartofi medii
Mod de preparare
Cureti dovlecelul, cartofii, pastarnacul, morcovii si ardeiul gras, le speli si le tai cubulete. Pui la fiert pentru inceput cartoful, pastarnacul si morcovii. Dupa ce fierb circa 20 de minute, adaugi cubuletele de dovlecei si pe cele de ardei gras si lași pe foc înca 20 de minute. Cand sunt gata, pui legumele in blender, adaugi jumatate din zeama in care au fiert si mixezi pana obtii o crema fina. Daca ti se pare prea groasa, mai adaugi zeama pana ajungi la consistenta dorita.
Aceasta supa o pot manca si cei mari, doar sa o condimentam cu putina sare. O poti servi simpla sau cu cateva crutoane.
Sfaturi pentru mami:
Cu cât este mai proaspăt și mai mic, cu atât dovlecelul este mai ușor de digerat pentru cel mic. Bucățile mai mari conțin mult mai multe fibre și sunt indigeste pentru copii. Așa că alege întotdeauna legume tinere, din producția autohtonă, nu importate.