Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Sufleu de pește cu morcovi

Sufleu de pește cu morcovi

Ingrediente

500 g file de pește

4 felii de pâine toast albă

1 pahar lapte călduț

unt pentru uns vasele

4 ouă

2 morcovi medii fierți

zeama de la ½ de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Pui pâinea într-un castron mai mare, torni laptele peste ea și o lași la înmuiat 10 minute, după care adaugi peste ea peștele tocat mărunt sau dat prin mașina de tocat, morcovii făcuți piure, zeama de lămâie și omogenizezi compoziția.

Adaugi peste pește gălbenușurile, sare, piper, după gust, și amesteci. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de sus în jos, cu o spatulă.

Ungi mai multe vase individuale din ceramică cu unt, pui compoziția și le așezi pe o tavă mai înaltă. Torni apă până la jumătatea vaselor și le introduci în cuptorul încins la 180 grade pentru 45-50 de minute.

Îl servești cald, însoțit de legume sau sos de roșii picant.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.