
Ingrediente
500 g file de pește
4 felii de pâine toast albă
1 pahar lapte călduț
unt pentru uns vasele
4 ouă
2 morcovi medii fierți
zeama de la ½ de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Pui pâinea într-un castron mai mare, torni laptele peste ea și o lași la înmuiat 10 minute, după care adaugi peste ea peștele tocat mărunt sau dat prin mașina de tocat, morcovii făcuți piure, zeama de lămâie și omogenizezi compoziția.
Adaugi peste pește gălbenușurile, sare, piper, după gust, și amesteci. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de sus în jos, cu o spatulă.
Ungi mai multe vase individuale din ceramică cu unt, pui compoziția și le așezi pe o tavă mai înaltă. Torni apă până la jumătatea vaselor și le introduci în cuptorul încins la 180 grade pentru 45-50 de minute.
Îl servești cald, însoțit de legume sau sos de roșii picant.