Home / Copil / Clătite cu făină de hrișcă

Clătite cu făină de hrișcă

Ingrediente

500 ml lapte

6 ouă

100 ml apă minerală

3 linguri ulei de măsline

500 g făină de hrișcă

sare

Mod de preparare

Bați ouăle ca pentru omletă cu un praf de sare, adaugi laptele, uleiul și apa și adaugi făina cernută în prealabil.

Lași aluatul să se odihnească 2 ore la temperatura camerei.  Înainte de a te apuca să prăjești clătitele toarnă o lingură de apă în aluat.

Prăjești clătite subțiri și le așezi una peste alta pe o farfurie. Le umpli  cu cremă de brânză, cu dulceață, cu ciocolată etc. și le savurezi. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.