Home / Copil / Sufle Parmentier

Sufle Parmentier

Ingrediente

4 cartofi medii

300 ml lapte

4 ouă mari

60 g parmezan ras

50 g unt

1 lingură făină

Sare

Piper

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C. Speli cartofii bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt pătrunși bine, îi scoți, îi cureți de coajă și îi pasezi.

Într-o cratiță, fierbi laptele cu untul, puțină sare și piper, după care îl pui peste cartofii pasați și amesteci foarte bine. Lași să se răcească.

Pui peste piure făina, gălbenușurile, parmezanul ras și omogenizezi compoziția.

Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în compoziție, amestecând ușor, de jos în sus.

Torni compoziția în vase de ceramică individuale unse și tapetate și le introduci în cuptor . Coci mai întâi la 160°C pentru 15 minute, după care 5 minute la 180°C.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.