Home / Copil / Chec-aperitiv cu măsline și șuncă

Chec-aperitiv cu măsline și șuncă

Ingrediente

250 g făină

150 g măsline negre fără sâmburi

150 g șuncă de pui

100 g cașcaval ras

4 ouă mari

100 ml ulei de măsline

100 ml lapte

1 pliculeț praf de copt

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi tai șunca și măslinele cubulețe mici. Măslinele le poți tăia și felii dacă sunt mai mari sau să le lași întregi dacă sunt mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoarea mare și preîncălzești cuptorul la 180°C. Făina o amesteci cu praful de copt.

Bați ouăle cu uleiul până își dublează volumul, adaugi laptele și  omogenizezi compoziția.

Adaugi făina cu praful de copt, măslinele, șunca, cașcavalul ras, sare și piper, după gust, și amesteci foarte bine cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Torni compoziția într-o tavă de cozonac îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul deja încins  pentru 40-45 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra și dacă introduci în el o scobitoare să iasă curată.

Scoți checul din tavă, desprinzi ușor hârtia și-l lași să se răcească. Îl tai felii și îl servești. Poftă bună!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.