Home / Copil / O vară sigură pentru copilul tău

O vară sigură pentru copilul tău

Expunerea la soare, apa din piscină și plimbările cu mașina necesită o atenție specială atunci când aveți un copil. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că totul o să fie bine.

Protecția solară

Este important să protejezi copilul de soare, deoarece el face arsuri mult mai repede decât tine. Pe cât posibil, trebuie să-l ții la umbră, să-i pui pe cap o pălărie cu boruri largi și să-l îmbraci cu hăinuțe de bumbac. Dacă îi pui pe el un tricou foarte subțire, care se vede prin el, să fii sigură că și razele soarelui vor trece. Trebuie să ai grijă și la vremea înnorată, deoarece până la 80% din razele ultraviolete pot traversa norii.

Aplică cremă cu factor de protecție 50 tuturor părților corpului expuse, inclusiv urechilor și vârfurilor picioarelor. Dacă cumva copilul tău ia medicamente, trebuie să vorbești cu medicul, deoarece  la soare unele medicamente pot provoca reacții adverse cum ar fi înroșirea și umflarea pielii.

Bălăceală, bălăceală…

Trebuie să știi că apa nu oprește razele UV, ci le reflectă și mărește riscul de arsuri. Dacă celui mic îi place bălăceala și nu-l mai poți scoate din piscină sau mare, ar fi bine să-i pui un tricou, iar în momentul în care îl scoți, să-i  faci un duș cu apă curată (apa din piscină are clor) și să-l dai cu cremă. Dacă cumva pielea i s-a înroșit, îi aplici o cremă pe bază de oxid de zinc, pentru a reduce roșeața.

Mersul cu mașina

Dacă pleci în vacanță cu mașina, ai nevoie de parasolar pentru a proteja copilul. Asigură-te că puiul tău are haine confortabile, că stă comod în scaun și că are jucăria preferată cu el. În cazul unei călătorii de câteva ore, faci opriri la fiecare oră, astfel încât cel mic să se dezmorțească.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.