Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Sufleu din ficăței de pui

Sufleu din ficăței de pui

Ingrediente

500 g ficăței de pui

4 ouă

3 felii de franzelă mai veche

100 g unt

100 ml lapte

1 ceapă medie albă

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi speli și cureți ficățeii. Îi pui în apă clocotită  și îi lași să dea în câteva clocote (un minut). Îi scurgi și îi pui într-o tigaie în care ai topit untul. Îi lași 2 minute, după care îi dai prin mașina de tocat sau îi mărunțești în blender.

Rupi feliile de pâine, le înmoi în lapte, după care le storci și le pui peste ficățeii din blender. Adaugi gălbenușurile, ceapa tocată mărunt  și mixezi până obții o pastă fină. Răstorni totul într-un castron, condimentezi cu sare și piper.

Bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor în pasta de ficăței. Ungi 4 vase individuale mici cu unt și torni compoziția de ficăței. Le așezi pe o tavă, torni apă fierbinte până la jumătatea vaselor și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 30-40 de minute. Îl servești cald, alături de o salată. Este bun și rece. Poftă bună!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.