Sparanghel Mimosa

Ingrediente

450 g sparanghel verde

2 ouă fierte tare

3 lingurițe oțet din vin alb

1 linguriță muștar Dijon

4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cureți sparanghelul, îl speli și îl pui într-o oală cu apă clocotită cu 1 linguriță de sare. Îl lași să fiarbă 4 minute, după care îl scoți în apă cu gheață, iar apoi se usucă cu prosoape absorbante. Așa își va păstra culoarea verde.

Dai pe răzătoarea ea mai subțire gălbenușurile, iar separat și albușurile.

Amesteci într-un castronel oțetul și muștarul și adaugi treptat uleiul, bătând energic cu o furculiță. Condimentezi sosul cu sare și piper și îl torni într-o sosieră.

Pui într-o tigaie pe foc sparanghelul, îl stropești cu două linguri de sos, amesteci și îl lași până se încălzește. Îl transferi pe o farfurie, așezi gălbenușul și albușul rase pe cozile sparanghelului (ca în imagine) și îl servești, stropit cu restul de sos, și pâine prăjită.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.