
Ingrediente
500 g midii în cochilie
300 g spaghete
100 l vin alb sec
200 g creveți mai mici
4 roșii potrivite
3 căței usturoi
pătrunjel verde
1 ardei iute
ulei de măsline
Mod de preparare
Speli creveții și midiile foarte bine. Usturoiul îl cureți și îl zdrobești, roșiile le tai cubulețe și pătrunjelul îl toci mărunt.
Pui 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie, adaugi usturoiul zdrobit și lași un minut, la foc mic. Adaugi ardeiul iute tocat mărunt, roșiile cubulețe, vinul alb și lași să fiarbă 10 minute, după care adaugi creveții și midiile și lași până acestea se deschid, circa 5 minute. Care nu se deschid le arunci.
Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj și le scurgi. Le răstorni peste sos, condimentezi cu sare și piper și amesteci. Le servești calde, cu pătrunjel verde deasupra.