Home / Copil / Spaghete cu midii și creveți

Spaghete cu midii și creveți

Ingrediente

500 g midii în cochilie

300 g spaghete

100 l vin alb sec

200 g creveți mai mici

4 roșii potrivite

3 căței usturoi

pătrunjel verde

1 ardei iute

ulei de măsline

Mod de preparare

Speli creveții și midiile foarte bine. Usturoiul îl cureți și îl zdrobești, roșiile le tai cubulețe și pătrunjelul îl toci mărunt.

Pui 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie, adaugi usturoiul zdrobit și lași un minut, la foc mic. Adaugi ardeiul iute tocat mărunt, roșiile cubulețe, vinul alb și lași să fiarbă  10 minute, după care adaugi creveții și midiile și lași până acestea se deschid, circa 5 minute. Care nu se deschid le arunci.

Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj și le scurgi. Le răstorni peste sos, condimentezi cu sare și piper și amesteci. Le servești calde, cu pătrunjel verde deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.